ANNE AHO

Päätyökseni toimin seurakuntapastorina. Sen lisäksi olen kouluttautunut oman kiinnostukseni mukaan lisää. Vuonna 2014 kävin pari- ja seksuaaliterapiakoulutuksen, joka toimi itselleni oivaltavana ja tärkeänä käännekohtana. Viitekehys oli hahmoterapeuttinen. Erityisesti opin, miten me aikuisena tuomme ihmissuhteisiimme ratkaistavaksi keskenjääneitä asioita. 

Jos toivoo muutosta elämäänsä, se ei useinkaan tapahdu asettamalla itselle vaativia muutostavoitteita. 

Tärkeämpää on käsitellä ja ymmärtää ensin oman käyttäytymisen syntymekanismeja. Esimerkiksi jos joutuu toistamiseen saman tunnelukon valtaan, missä sen juuri alun perin on. Tai jos haluaa vaikka muuttaa syömistottumuksiaan, on ymmärrettävä ensin mihin syö.

Muutos lähtee tapahtumaan omalla painollaan siitä, kun uskaltaa päästää tietoisuuteen sen, miten estää muutoksen.

Tämän tietoisuuden lisäämiseen pyrin ryhmänohjaajana ja yksilökeskusteluissani. Käytän työssäni keskustelun lisäksi toiminnallisia ja luovia menetelmiä. Olen lämmin ja myötätuntoinen, mutta samaan aikaan vuorovaikutteinen ja jämäkkä. Koen ja katson asioita erityisherkän temperamentin kautta.

Vuonna 2015 perustin Myötätunto Ahonlaita -toiminimen. Olen työskennellyt sivutoimisesti Tikkurilan terapian tiloissa pari- ja seksuaaliterapeuttina vuosina  2016-2018. 

Lisäksi olen pitänyt useita luentoja erityisherkkyydestä, yksinäisyydestä ja parisuhteesta. Olen työskennellyt paljon surun, menetysten ja sairauteen liittyvien kysymysten kanssa. Olen ohjannut narratiivisia voimavararyhmiä. Keväällä 2020 oli mukana naisyrittäjille tarkoitetussa Time For Help- projektissa.

Voit olla yhteydessä minuun, jos tarvitset keskusteluapua esimerkiksi jonkin ongelmatilanteen purkuun, itseymmärryksen lisäämiseen, tunnetyöskentelyyn tai stressin vähentämiseen. 

Jo 3-5- keskustelukertaa voivat merkittävästi auttaa eteenpäin ja helpottaa tilannettasi. Voimme keskustella tällä hetkellä Teamsissä tai ulkona ja sisällä heti tilanteen salliessa.

Minulla ei ole Kelan edellyttämää terapeutin koulutusta. Jos etsit pitkää terapiaa tai tarvitset mielenterveyteen liittyviä lausuntoja olethan yhteydessä  lääkäriin tai mielenterveyspalveluihin.

Koulutus

– Teologian maisteri (Helsingin yliopisto) 1997

– Psykoterapian perusopinnot (Suomen mielenterveysseura) 2007-2008

– Ryhmänohjaaja koulutus (30 op) (Seurakuntaopisto) 2009-2010

– Draamakasvatuksen perusopinnot (25 op)  (Jyväskylän avoin yliopisto) 2013-2014

– Tarinalliset menetelmät voimavarana (Seurakuntaopisto) 2012

– Mindfulness peruskoulutus (Taitoba) 2013

– Pari- ja seksuaaliterapia- koulutus (Metodi Team) 2014

– Retriitinohjaaja- koulutus (Hiljaisuuden ystävät ry) 2014-2015

– Työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot (Joensuun avoin yliopisto) 2020- 

Muuta 

  • Kirjoittamiskurssi Espanjan Toledossa (Jaakko Heinimäki) 2016
  • Havaitse elämäsi tarinat (Petri Tamminen, Oriveden opisto) 2018
  • Puhekoulutus (Puhujaksi.fi) 2/2018

Sano se, mitä pitää sanoa.